Verkiezingsprogramma 2022-2026

Veel in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gaat goed. Maar: het kan beter. Daarvoor hebben we ambitieuze plannen en ideeën, die zijn uitgeschreven in ons verkiezingsprogramma.

Voor de totstandkoming van dit programma hebben we gesproken met onze leden, inwoners, ondernemers, verenigingen en experts op bepaalde gebieden. Het programma is de komende jaren onze leidraad voor de beslissingen die we nemen in de gemeenteraad. Dit zijn onze speerpunten voor deze verkiezingen:

►   We verhogen de lokale belastingen niet.

►   We bouwen sneller, meer en hoger waar het kan.

►   We lossen verkeersknelpunten op.

►   We houden de zorg goed en betaalbaar.

►   We komen met een haalbaar klimaatbeleid.


We kunnen ons voorstellen dat je niet de tijd hebt het hele programma van A tot Z te lezen. Daarom vind je hieronder links naar alle onderdelen uit ons verkiezingsprogramma. Zo vind je snel wat ons standpunt is bij bepaalde onderdelen.

►   Wonen

►   Leefomgeving en klimaat

►   Verkeer en vervoer

►   Economie

►   Kunst en cultuur

►   Zorg

►   Armoedebeleid

►   Onderwijs

►   Sport

►   Veiligheid

►   Financiën

►   Communicatie

►   Bestuur

►   Gemeenteraad


Dit is ons verkiezingsprogramma, gepubliceerd in februari 2022. We hebben ons uiterste best gedaan een zo compleet mogelijk programma te schrijven. Maar: het werk is nooit af en er komen altijd weer nieuwe uitdagingen op ons af. Bovendien kunnen veranderingen in de toekomst mogelijk leiden tot nieuwe of gewijzigde standpunten. Je kunt er van op aan dat we ons uiterste best gaan doen om zo veel mogelijk van dit programma waar te maken. Daarmee blijft Katwijk goed en wordt het beter.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van ons programma? Mail dan naar info@vvdkatwijk.nl.