Sport

Sporten is ontzettend belangrijk. Sport verbindt en geeft zelfvertrouwen, plezier en ontspanning. Het is van groot belang dat we in beweging blijven en dat sport voor iedereen in Katwijk toegankelijk is, van jong tot oud.

  We zorgen voor voldoende plekken om buiten te kunnen spelen en sporten.

  We dragen financieel bij aan het sporten van kinderen wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Zo geven we jongeren de kans om mee te doen.

  Een gedeelte van het geld dat door de gemeente aan sport wordt besteed, reserveren we voor ouderen en mensen met een beperking, zodat ook zij actief kunnen sporten.

  We maken het betreden van sportaccommodaties zoals voetbalvelden op zondag mogelijk. Zo bieden we de jeugd uit onze gemeente de kans om op deze voor hen vrije dag buiten te sporten.

  De gemeente betaalt bij sommige sportverenigingen een groot deel van de accommodatie, terwijl andere sportverenigingen helemaal geen geld ontvangen. Dit is oneerlijk. We trekken dit meer gelijk, door alle verenigingen een redelijke eigen bijdrage te laten betalen voor de accommodatie.

  In overleg met supportersgroepen zorgt de gemeente voor een veilige organisatie van voetbalderby’s. Uitgangspunt hierbij is dat uitsupporters ook welkom zijn. We zijn tegen verplicht vervoer per bus voor alle bezoekers.

  Samen met onze inwoners zetten we verspreid door onze gemeente wandel- en fietsroutes uit. Op deze manier blijven we actief en maken we onze gemeente aantrekkelijker voor dagjesmensen en toeristen.