Nu al gedoe met nieuwe POET-beleid

Het nieuwe POET-beleid lijkt nog voor de start uit te gaan lopen op een drama. De VVD - als enige partij tegen het beleid waarbij bewoners worden verplicht hun auto op eigen terrein te parkeren - krijgt berichten over brieven die verkeerd lijken te zijn verzonden, onduidelijkheid over de procedure en een bureau uit Limburg (!) dat zich met de verwerking van alle reacties gaat bezighouden.

In 2020, nog maar drie jaar geleden, is de afspraak gemaakt dat iedereen die nu een vergunning heeft om op straat te mogen parkeren, deze kan behouden. Door nieuw gemeentelijk beleid wordt dit nu echter alweer ongedaan gemaakt. De VVD vindt dit oneerlijk en getuigen van onbetrouwbaar bestuur. Huidige bewoners gebruiken hun garage of erf immers vaak al vele jaren voor andere doeleinden, zoals de opslag van fietsen, scooters of een motor, of soms grotere vervoersmiddelen zoals een aanhanger of boot.

Eerder deze maand hebben alle bewoners in onze gemeente waar volgens de gemeente sprake is van POET (mogelijkheid tot 'parkeren op eigen terrein') een brief ontvangen. Met het POET-beleid worden bewoners in betaald parkerengebied verplicht hun auto te parkeren op eigen terrein. Diverse Katwijkers berichtten ons de afgelopen dagen over het onterecht toewijzen van hun parkeerterrein als zijnde mogelijkheid om hier te parkeren. Ook wordt uit de brief niet duidelijk wat de verdere procedure rondom POET is, en verbaast het de VVD dat een bureau uit Limburg zich nu op de reacties gaat storten. Dit schuurt met het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente en het is de vraag in hoeverre een bedrijf op zo'n tweehonderd kilometer afstand goed de lokale context kan meewegen.

Om verdere onduidelijkheid en onrust te voorkomen, heeft de VVD een set vragen gesteld aan het college. Deze zijn te vinden via de bijlage hieronder.