Eindelijk nieuwe pand voor Hoekstra Wheels

Op een dag met een donker randje, maar voor nu toch vooral heugelijk: de open dag in het schitterende nieuwe pand van de Valkenburgse fietsenmaker Hoekstra Wheels, exact twee jaar na de verwoestende brand. Onze fractievoorzitter Lennart van der Plas ging vanmiddag samen met Erik van der Plas langs bij de ondernemers. “Valkenburg mag trots zijn op de kracht en het doorzettingsvermogen van de familie Hoekstra.”

Aan het begin van de coronacrisis in 2020 bezocht Lennart samen met toenmalig raadslid Bastiaan Zuyderduyn de fietsenmaker om te vragen hoe het hen verging. Ze merkten dat het even rustiger was, maar al vrij snel trok de klandizie weer aan. Amper een jaar later verwoestte een grote brand het pand van de onderneming en stortte de wereld van de familie in. Een zwarte dag voor het dorp, en het bedrijf in het bijzonder. Wat toen niemand nog kon bevroeden, werd de vergunningverlening voor het nieuwe pand een behoorlijke strijd met de gemeente. Regelmatig moesten we vanuit de gemeenteraad aandacht vragen voor de onderneming: soms alleen als VVD, maar vaak ook met andere partijen.

Inmiddels staat de nieuwbouw er en loopt de vergunningsprocedure voor het mogelijk maken van woonruimte boven het pand van de fietsenmaker. “Het hele proces heeft door allerlei omstandigheden veel te lang geduurd. Het is fijn dat daar binnenkort hopelijk écht een einde aan komt, al houden we gezien de ervaring van de afgelopen jaren een kleine slag om de arm zolang de procedure niet volledig is afgerond”, aldus Van der Plas.

We wensen de familie Hoekstra veel werkgeluk, plezier en succes op de oude locatie, in een gloednieuw pand.

Het afgelopen jaar moesten we regelmatig in actie komen voor de onderneming. Onze berichten op de site betreft Hoekstra Wheels in 2022:
- Gemeente zet ondernemers in de kou (januari 2022)
- Fractievoorzitter Toon Stegmann bezoekt Hoekstra Wheels (maart 2022)
- Vragen gemeenteraad Hoekstra Wheels uit Valkenburg (mei 2022)
- Opnieuw vragen over Hoekstra Wheels (juli 2022)
- Nu écht oplossing voor Hoekstra Wheels? (november 2022)