Bezoek aan Zomerkamp Rijnsburg

Al zestig jaar vindt in Leusden het Zomerkamp Rijnsburg plaats. Zo ook afgelopen week. VVD-fractievoorzitter Lennart van der Plas toog naar Leusden en was te gast bij het kamp. “Wat een geweldige avond!”

Onder leiding van tientallen vrijwilligers genieten jaarlijks ruim 200 kinderen uit voornamelijk Rijnsburg, maar ook Katwijk en Valkenburg, van een week vol spelplezier. Helaas was dat dit jaar voor het laatst in Leusden, waar het terrein niet langer beschikbaar is.

Van der Plas: “Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe, vaste locatie voor de lange termijn, al lijkt in ieder geval voor volgend jaar een plek gevonden. Om die reden ben ik sinds ruim een halfjaar in contact met Barbara Wiesmeijer, een van de drijvende krachten achter het zomerkamp. Want gezien de grootte van de groep is het nog best een lastige klus om een andere plek te vinden.”

Wiesmeijer nodigde Van der Plas uit om nog één keer langs te komen in Leusden, en te ervaren wat daar allemaal gebeurt. “Dat hoefde ik me natuurlijk geen twee keer te laten vertellen! Samen met Mariska de Haas koerste ik naar het oosten van de provincie Utrecht. Na de maaltijd in een van de kampen, sloten we aan bij een spel en waren we bij het zingen van allerlei liederen. Ook schoven we aan bij een ingelast overleg met de leiding, naar aanleiding van een confrontatie tussen een wolf en een kind, vlak naast dit terrein. Gelukkig kon het kamp wel ‘gewoon’ doorgaan.”

“Het was heel tof om op deze manier een inkijkje te krijgen in dit geweldige uitje voor vele jonge dorpsgenoten”, zo vertelt Van der Plas enthousiast. “Het is duidelijk dat het Zomerkamp Rijnsburg niet verloren mag gaan. Ik wens al die gedreven vrijwilligers heel veel succes in de verdere zoektocht. Waar het van waarde kan zijn, draag ik daar graag mijn steentje aan bij.”