VVD: Voldoende parkeercapaciteit cruciaal

De VVD maakt zich grote zorgen om de almaar dalende parkeercapaciteit voor zogeheten conventionele auto’s binnen de gemeente Katwijk. Want los van de plannen om het betaald parkerengebied fors uit te breiden, alwaar op 6 juni aanstaande inwoners zich tegen kunnen uitspreken in het referendum, verschijnen er ook meer en meer parkeerplaatsen waar alleen met een elektrische auto mag worden geparkeerd.

Het anti-autobeleid van dit college stuit steeds vaker mensen tegen de borst, zo merken wij in gesprekken met inwoners en ondernemers. Het is fijn dat de gemeenteraad afgelopen jaar een klein stapje in de goede richting zette, door naar aanleiding van een motie van de VVD en ChristenUnie het college op te dragen in 2024 een proef te starten met elektrisch laden vanuit huis.

Maar terwijl er in diverse gemeenten al geslaagde pilots zijn afgerond, moeten we in Katwijk nog beginnen. Middels politieke vragen roepen we het college daarom op om het tempo te verhogen, zodat er niet nog meer plaatsen alleen voor elektrische auto’s komen. Het nadeel hiervan is namelijk dat er alleen geparkeerd mag worden met een elektrische auto die ook nog eens wordt opgeladen, waardoor het aantal reguliere plaatsen afneemt.

Kortom, tijd voor het college om in actie te komen en te zorgen voor voldoende parkeercapaciteit! In de bijlage hieronder zijn onze vragen te vinden.