Groen moet je doen!

Een groene leefomgeving is belangrijk. Daarbij wil de VVD vooral uitgaan van vertrouwen naar inwoners en hen ruimte geven om met eigen ideeën onze gemeente te vergroenen. Dus zonder al te veel bureaucratie en gedoe, want mensen weten zelf vaak het beste wat in hun buurt passend is en kan.

Eind vorig jaar werd een motie van de VVD hieromtrent, samen met onder meer D66 Katwijk, unaniem aangenomen. Hierin vroegen we om een zogeheten 'stimuleringsbudget' vrij te maken en daarmee op laagdrempelige wijze de vergroening aan te jagen.
 
Inmiddels is ons plan verder uitgewerkt. De VVD vindt het positief dat het college echt met ons voorstel aan de slag is gegaan en inwoners zelf de kans krijgen om goede (groene) ideeën aan te dragen. Dit kan vanaf nu via www.katwijk.nl/groen, waarna de gemeente het idee beoordeelt op financiële, juridische en praktische haalbaarheid.
 
We hopen dat die 'controle' zo minimaal mogelijk is en we vooral de ruimte geven waar dat kan. Zo zorgen we er samen voor dat onze dorpen wat groener kleuren: fijn voor mens en dier!