Inzet gepensioneerden (nog) geen prioriteit

Onlangs stelde de VVD samen met KiesKatwijk vragen over de inzet van gepensioneerden binnen de gemeente Katwijk. Waar nu relatief veel gebruik wordt gemaakt van (dure) externe inhuur omdat het niet lukt om vaste krachten te vinden, kan de gemeente wat ons betreft veel meer gebruik maken van de expertise en gedrevenheid van gepensioneerden die graag nog (deels) aan het werk blijven na hun pensioen.

Het college ziet echter niets in een wervingscampagne gericht op gepensioneerden. Een gemiste kans, wat ons betreft. Met hun brede ervaring, kennis van zaken en vaak een hoge motivatie om te blijven werken, kunnen ze immers nog een heel belangrijke rol spelen. In andere gemeenten, zoals Lopik, wordt al met veel succes specifiek op deze doelgroep ingezet.

In een nieuwe aanbesteding voor uitzendbureaus komt er wel nadrukkelijk aandacht voor gepensioneerden, al wordt het afwachten wat dat dan daadwerkelijk oplevert. Daarnaast kijkt het college of een ‘pool’ van werknemers kan worden opgezet die snel oproepbaar zijn wanneer dat nodig is. Als VVD zullen we dit thema blijven volgen.

Alle vragen en antwoorden op onze vragen zijn te vinden in de bijlage hieronder.