Terugblik: minister Yeşilgöz op bezoek in Katwijk

Morgen, woensdag 22 november 2023, gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met voor de VVD na lange tijd weer een nieuwe lijsttrekker: Dilan Yeşilgöz. Eerder dit jaar, nog voor bekend werd dat zij de kar zou gaan trekken, bezocht Yeşilgöz als minister van Justitie en Veiligheid onze gemeente.

"Tijdens het bezoek heb ik gezien hoe belangrijk de lokale samenwerking is tussen de politie en boa's", zo vertelde Yeşilgöz na afloop. Samen met onder meer Katwijks fractievoorzitter Lennart van der Plas sprak ze met de politie en boa's en nam ze een kijkje op een bedrijventerrein. Yeşilgöz: "Op zo'n bedrijventerrein wil je dat ondernemers alle ruimte hebben en criminelen worden aangepakt. Daar wordt hard op ingezet. Zeker op een industrieterrein kun je al snel anoniem te werk gaan. Daarom is het ook belangrijk van integere ondernemers je partner te maken."

Van der Plas kijkt met plezier terug op het bezoek: "Yeşilgöz nam de tijd voor een gesprek met de boa's en zag hoe er in de praktijk met elkaar wordt samengewerkt. Het is wat mij betreft heel waardevol om als lokale fractie 'lijntjes' te hebben met partijgenoten in bijvoorbeeld de provinciale of landelijke politiek. Zelf doe ik er veel aan om die contacten goed te houden, door bijvoorbeeld lokale signalen actief door te geven."

In de video hieronder (cookies accepteren) is nog een kort gesprek tussen Yeşilgöz en Van der Plas te vinden, na afloop van haar bezoek aan Katwijk.

Zet cookies aan om de video te tonen.