Op bezoek bij Z&PC Katwijk

Afgelopen donderdag brachten onze raadsleden Annette Brul en Lennart van der Plas een bezoek aan Zwem- en Poloclub (Z&PC) Katwijk. Bij de vereniging werden zij hartelijk ontvangen door bestuursleden Rogier de Vries, Leon Kuijt en Stephan van Delft.

Z&PC Katwijk traint en speelt in Aquamar, alwaar het ruimte huurt van het Sportbedrijf Katwijk. Door gestegen huurkosten en een dalend ledenaantal heeft de club het financieel lastig. Met elkaar bespraken we de situatie en wisselden we van gedachten wat Z&PC Katwijk hieraan zou kunnen doen. Daarnaast vertelden de bestuursleden ons meer over al het moois wat er binnen de vereniging gebeurt.

We kijken terug op een zeer nuttig bezoek bij een mooie club, waar wekelijks honderden kinderen, jongeren en volwassenen genieten van de verschillende zwemdisciplines die Z&PC Katwijk rijk is. De VVD blijft in goed contact met de vereniging en zet zich in de gemeenteraad tegelijkertijd in voor een eerlijke verdeling van subsidies. Nu zien we dat de gemeente bij sommige sportverenigingen een groot deel van de accommodatie betaalt, terwijl andere verenigingen helemaal geen geld ontvangen. Daarin valt een verbeterslag te maken.