VVD aanwezig bij Genootschap Oud Rijnsburg

Burgerlid Frances Ohlenroth was afgelopen week in De Voorhof aanwezig bij de vergadering van het Genootschap Oud Rijnsburg. Dit genootschap zet zich in voor het behoud van de historie van Rijnsburg.

De vergadering stond vooral in het teken van het afscheid van Teuntje van Delft, welke om gezondheidsredenen de taak van voorzitter niet langer op zich kan nemen. Met Floor Vletter, voormalig VVD-burgemeester en -wethouder, heeft het genootschap een enthousiaste nieuwe (interim-)voorzitter gevonden.

Tijdens de bijeenkomst waren er ook een aantal presentaties over de Abdij van Rijnsburg en werd het indrukwekkende boek van Jan en Klaas Driebergen over de Kloosterschuur, waar zij liefst acht jaar aan werken, gepresenteerd en aan wethouder Spek aangeboden. Ook vertelde Gert Eldring een inspirerend verhaal over het leven op de Abdij van Rijnsburg in de middeleeuwen. Tot slot werd een video vertoond, gemaakt door Student Archeologie Floris Jan Bruggink, waarin een levensechte wandeling wordt gemaakt door de Abdij van Rijnsburg. Knap werk met al deze presentaties, en gemaakt met passie voor het oude Rijnsburg!