Woningbouw Valkenhorst weer stapje dichterbij

© Gemeente Katwijk

Woningen in onze gemeente zijn en blijven keihard nodig. De nieuwe wijk Valkenhorst, op voormalig vliegkamp Valkenburg, gaat plaats bieden aan zeker 5.600 woningen. Hiermee komen er voor veel van onze inwoners nieuwe kansen om in de buurt te blijven wonen.

Naar verwachting in september stelt de Katwijkse gemeenteraad het 'stedenbouwkundig plan Limesbuurt' vast. Dit betreft de eerste buurt in Valkenhorst, waarvoor ca. 700 woningen zijn gepland. Het plan is nog redelijk hoog over; in de bouwplannen (de volgende fase) komen details aan de orde. Voor de VVD is het vooral belangrijk dat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden, rekening houdend met de wensen die eerder vanuit de gemeenteraad zijn meegegeven.

Tegelijkertijd is het nog wel een plan onder voorbehoud. Op dit moment lopen er bij de Raad van State nog beroepen tegen het bestemmingsplan, welke vorig jaar reeds door de gemeenteraad is vastgesteld. Als het bestemmingsplan hierdoor moet worden aangepast, heeft dit ook gevolgen voor het stedenbouwkundig plan en zullen we hierover opnieuw moeten spreken.