VVD wil initiatief ‘Stille Strijd’ naar Katwijk halen

© Aatjan Renders

Bij jongeren onder de 30 jaar is het doodsoorzaak nummer 1: zelfdoding. Een heel moeilijk, maar tegelijkertijd zeer belangrijk onderwerp om over te spreken. We riepen daarom vorig jaar al op om maatregelen te nemen ter voorkoming van suïcide. Nu vragen we ons gemeentebestuur opnieuw om in actie te komen, namelijk door het initiatief ‘Stille Strijd’ tijdelijk naar Katwijk te halen. Het levensgrote kunstwerk vraagt aandacht voor depressies en zelfdoding onder jongeren.

Fractievoorzitter Lennart van der Plas: “Helaas zien we ook in Katwijk de problematiek rondom suïcide terug, met jaarlijks meerdere zelfdodingen en tientallen pogingen daartoe. Een verborgen, maar groot en verdrietig probleem dat zeker onze aandacht verdient. Het beeld vinden we een heel mooi initiatief, omdat het kan helpen hierover met elkaar in gesprek te gaan en bewustzijn te creëren. We hopen dat ook het college inziet dat dit waardevol is en hier werk van wil maken.”

Het kunstwerk reist de komende tijd langs verschillende gemeenten in Nederland. Zo staat het beeld vanaf volgende week vier weken in Haarlem. Hierna zal het tweewekelijks op een locatie in Nederland te zien zijn, tot en met juni 2024.

Onze vragen zijn hieronder als bijlage te downloaden (pdf).

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl.