Invoering Berichtenbox weer stap dichterbij

Vorig jaar vroeg de VVD aandacht voor de invoering van de Berichtenbox in Katwijk. Zo’n driekwart van de Nederlandse gemeenten is hier reeds op aangesloten: hier hebben inwoners de mogelijkheid om post vanuit de gemeente ook digitaal te ontvangen. In Katwijk is die optie er echter nog niet.

Na de vragen van de VVD vorig jaar werd aangegeven dat de gemeente hiermee aan de slag gaat en uiterlijk in maart 2023 ‘technisch aangesloten’ zou zijn. Nu blijkt dat dit niet is gehaald doordat een bepaalde koppeling nog niet is gemaakt en er capaciteitsproblemen bij de leverancier zijn. Er wordt nu gestreefd naar een technische aansluiting aan het eind van deze maand.

Na de aansluiting kan de volgende stap worden gezet om zo snel mogelijk bepaalde producten en diensten aan te bieden via de Berichtenbox. De VVD vindt dit goed nieuws: inwoners die dat willen krijgen dan de mogelijkheid hun post digitaal te ontvangen. Dit is sneller, geeft een beter overzicht en bespaart kosten op het verzenden van brieven. Voor inwoners die hun brieven liever op papier blijven ontvangen, moet dat uiteraard mogelijk blijven.