"Katwijk moet digitaliseringsslag maken"

De digitalisering in onze samenleving heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Ook de overheid gaat hier, zowel landelijk als lokaal, steeds meer in mee. Immers is de behoefte aan digitaal, laagdrempelig contact voor inwoners een almaar grotere wens. 

Helaas lijkt de gemeente Katwijk minder voortvarend te zijn met deze digitaliseringsslag. Want waar inmiddels bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten gebruik maakt van de Berichtenbox van MijnOverheid, en instanties als de Rijksoverheid of de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland hier ook al enige tijd bij zijn aangesloten, geldt dit voor Katwijk nog niet. Zo worden onder meer uitnodigingen voor lokale bijeenkomsten of informatie over aanstaande infrastructurele werkzaamheden in de buurt nog per post verzonden.

De VVD vindt het belangrijk dat Katwijk op korte termijn wel aansluit bij de Berichtenbox van MijnOverheid. Inwoners ontvangen hiermee sneller post van de gemeente en kunnen beter overzicht houden. Bijkomend voordeel is dat de gemeente kan besparen op het verzenden van brieven en het de betrouwbaarheid van de overheid vergroot. Voor wie dat prettiger vindt, moet een brief op papier wel mogelijk blijven.

De vragen van de VVD zijn te vinden in onderstaande bijlage.