Fractievoorzitter loopt mee in verpleegtehuis

Begin deze maand liep onze fractievoorzitter Lennart van der Plas mee met verzorgende Monique Verbaan in Topaz Overduin, het verpleeghuis in Katwijk aan Zee waar onder meer mensen met dementie wonen. Tijdens het bezoek liet Verbaan haar dagelijkse werkzaamheden zien, van het helpen opstaan van bewoners tot aan de lunch.
 
Van der Plas: “Ik kijk terug op een zeer indrukwekkend bezoek. Samen met haar collega’s werkt Monique vol passie met de meest kwetsbare mensen, die vaak vrijwel volledig afhankelijk zijn van hulp. Sommigen van hen kunnen nauwelijks nog communiceren, wat die kleine glimlach of dat korte oogcontact een enorme betekenis geeft.
 
Over het algemeen zijn medewerkers lang werkzaam binnen Overduin en halen ze veel voldoening uit hun werk. Door een grote administratieve last is de werkdruk soms wel hoog. Daarnaast is de coronatijd buitengewoon ingrijpend geweest voor zowel bewoners als het personeel en had men, met de kennis van nu, andere keuzes willen maken. Het maakt voor mij eens te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat vanuit de politiek altijd gekeken moet worden welke gevolgen keuzes hebben en hoe dit in de praktijk uitwerkt.

Dank aan Monique en haar collega's voor deze bijzondere ochtend!”