Huldiging VV Katwijk mogelijk op later moment

Eerder deze week besteedden we aandacht aan de viering van het mogelijke kampioenschap van VV Katwijk. De club kan bij een overwinning bij Excelsior Maassluis morgen, zaterdag 21 mei, de titel opeisen. We kregen berichten dat een huldiging van de ploeg op het gemeentehuis niet zou worden toegestaan.

Inmiddels is er meer informatie bekend. Helaas kan er morgen inderdaad nog geen feest worden gevierd op het gemeentehuis. Door andere evenementen in de regio is er onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar om de huldiging te begeleiden, terwijl dit naar inschatting van de burgemeester en de teamchef van de politie wel nodig is.

Gelukkig kan de huldiging wel op een veilige wijze plaatsvinden op woensdagavond 25 mei, ruim voor de finale van de Conference League van Feyenoord. Is dat ideaal? Nee, een feest als dit vier je het liefst meteen na het behalen van de titel. We hopen dat er lessen worden geleerd voor een volgend jaar én dat er in de toekomst sowieso minder politie rondom voetbalwedstrijden en -evenementen nodig is. Daar blijven we ons voor inzetten. VV Katwijk heeft aangegeven vooralsnog geen gebruik te willen maken van het aanbod voor een huldiging op het gemeentehuis.

We danken iedereen die onze oproep voor het organiseren van een huldiging heeft gedeeld en wensen VV Katwijk en haar supporters morgen veel succes en plezier.