Nieuw bestuur is nodig!

Meer dan een maand geleden was het in Valkenburg, maar ook de rest van onze gemeente, voor veel mensen het gesprek van de dag: de slechte behandeling van de onderneming Hoekstra Wheels uit Valkenburg, die bijna een jaar moest wachten op een nieuwe vergunning na de verwoestende brand in februari 2021. Na de zoveelste tegenslag diende de VVD een stevige set vragen in bij de gemeente, een belangrijk instrument voor ons als oppositiepartij.

Voordat we de gemeente om opheldering vroegen, hadden we al meermaals contact gehad met ondernemer Hoekstra. Telkens wanneer hij dacht dat de vergunning wel rond zou zijn, ging het toch weer mis en kwamen er aanvullende eisen op tafel. Gelukkig kwam het proces na onze vragen in een stroomversnelling en is de vergunning inmiddels binnen.

Maar: we hadden meer vragen aan de gemeente dan alleen over Hoekstra Wheels. Zo wilden we weten waarom de gemeente zich tot in detail bemoeit met het uiterlijk van een bedrijfspand – wat ook bij andere bedrijven kan spelen – en of de gemeente erkent dat er een patroon is van doorgeslagen regelgeving, weer eerder ook bedrijven als de Kledingkade, Intratuin en diverse strandexploitanten mee geconfronteerd werden. Onze vragen zijn afgelopen week, ruim drie weken later dan we hadden gevraagd, beantwoord.

De gemeente erkent dat er fouten zijn gemaakt in de communicatie en is het met de VVD eens dat er meer dienstverlenend gewerkt moet worden, onder meer door betere begeleiding en uitleg. Dit komt ons bekend voor en laat zien dat er een patroon bestaat waarbij de gemeente er niet is voor haar inwoners en ondernemers. En dat is tekenend. Het is hoog tijd voor andere politiek na de verkiezingen en een fris geluid in het gemeentebestuur, waar wij ons krachtig voor zullen inzetten.

Benieuwd naar de antwoorden op onze vragen? Je vindt ze hieronder in de bijlage.