VVD bezoekt regionale afvalverwerker

Werken in de gemeenteraad betekent niet alleen maar vergaderen in het gemeentehuis. De raadsleden van de VVD zijn bij tijd en wijle ook aanwezig bij werkbezoeken die door óf voor ons worden georganiseerd. Zo ook vorige week, toen Annette Brul een bezoek bracht aan het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollanstreek (VAB) in Voorhout.

Het VAB verzorgt in onze regio de overslag en afvoer van verbrandbaar, composteerbaar en recyclebaar afval. Tijdens het bezoek gaf directeur Jan Kappers een rondleiding over het terrein en kregen de bezoekers uitleg over de werkzaamheden die er plaatsvinden.

Tijdens het bezoek werd duidelijk dat heb VAB sterk verouderd is. Er wordt hard gewerkt om het bedrijf weer toekomstbestendig te maken. De aangesloten gemeenten bieden steeds meer afval gescheiden aan: het is dan ook van groot belang dat het VAB aan deze veranderingen kan voldoen. Ook kan er nog veel verbeterd worden als het gaat om bewustwording van het scheiden van afval.

De VVD vindt hergebruik en recycling van afval belangrijk. Een systeem waarbij afval achteraf wordt gescheiden heeft daarbij onze voorkeur, omdat het gemakkelijker is voor inwoners en bovendien zorgt voor minder containers.