Snelheidsverlaging Voorschoterweg goed begin

Enige tijd geleden vroeg VVD-raadslid Bastiaan Zuyderduyn aandacht voor de verkeersveiligheid op de Voorschoterweg in Valkenburg. Tijdens de aanleg van de tweede brug ten behoeve van de RijnlandRoute is de wegversmalling bij de grens met Leiden weggehaald en is het aantal snelheidsovertredingen en de geluidsoverlast toegenomen. Omwonenden hebben daarom een petitie ingediend om de snelheid te verlagen.

In reactie daarop heeft het college besloten de snelheid te verlagen van 60 naar 50 km/u. Dit voorstel komt binnenkort naar de gemeenteraad en zal vervolgens worden uitgevoerd. De ook door de VVD gewenste wegversmalling keert niet terug, omdat volgens het college de snelheidsverlaging voldoende is. De vraag is echter of met alleen een snelheidsverlaging alle overlast is opgelost.

Ten slotte zijn er nog zorgen over de veiligheid van het fietspad onder de brug en het fietspad richting de Ommedijkseweg in Leiden. Binnenkort wordt de snelheidsverlaging in de gemeenteraad gesproken. De VVD zal hierbij nogmaals de wegversmalling en de veiligheid van de fietspaden aan de orde brengen.