College voert motie Brouwerstraat eindelijk uit

Twee jaar geleden tijdens de Algemene Beschouwingen diende VVD-raadslid Toon Stegmann een motie in voor een verbod op zwaar vrachtverkeer in de Brouwerstraat in Rijnsburg. Volgens wethouder Nagtegaal was dit onmogelijk en onwenselijk. En dat was niet de eerste keer dat het college een oplossing voor de verkeersveiligheid op de Brouwerstraat tegen hield.

Een jaar later werd er namelijk een aparte commissieavond georganiseerd over de Brouwerstraat, waarin de vele insprekers met allerlei creatieve oplossingen kwamen om de verkeersveiligheid te verbeteren. VVD-raadslid Bastiaan Zuyderduyn opperde toen bijvoorbeeld om stoplichten te plaatsen op het kruispunt met de Oegstgeesterweg. Het college zou al deze oplossingen verder gaan bestuderen.


Eind vorig jaar werd er dan eindelijk door het college een voorstel gedaan voor mogelijke oplossingen, waaronder - jawel - een verbod op vrachtverkeer in de Brouwerstraat, verkeerslichten en het veranderen van de voorrangsregels, allemaal zaken die door VVD Katwijk al veel eerder zijn voorgesteld, maar toen onmogelijk werden geacht. De liberalen zijn blij dat het college dit heeft overgenomen en roept op om na goed overleg met de omwonenden en belanghebbenden over te gaan tot uitvoering, want het wordt tijd dat er een einde komt aan de huidige onveilige situatie.