Intrekking Winkeltijdenwet in VVD-verkiezingsprogramma

De VVD neemt de intrekking van de Winkeltijdenwet op in haar verkiezingsprogramma voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Een amendement hiervoor van onze leden Toon Stegmann, Gerard Bakker, Lennart van der Plas en Bastiaan Zuyderduyn, werd afgelopen zaterdag bij de vaststelling van het programma met 79% aangenomen.

De Winkeltijdenwet bepaalt wanneer en hoe lang winkels in Nederland open mogen zijn: dagelijks van 6 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds, met uitzondering van zon- en feestdagen. De gemeenteraad kan hierop uitzonderingen maken. De voorgenoemde leden noemen de wet 'achterhaald': zo valt online winkelen niet onder de wet, waarbij zij zien dat steeds meer busjes van (online) supermarkten ook op zondag in onze gemeente rondrijden. Bovendien mogen winkels in omliggende gemeenten wél open op zondag, wat zorgt voor een oneerlijk speelveld.

De VVD Katwijk is blij met de ruime aanname van het amendement, en hoopt dat het straks mee wordt genomen bij coalitieonderhandelingen na de Tweede Kamerverkiezingen.