VVD bezoekt ondernemers Valkenburg

Gisteren brachten onze voorzitter Lennart van der Plas en raadslid Bastiaan Zuyderduyn een bezoek aan een aantal ondernemingen in Valkenburg, waaronder Hoekstra Wheels, Keurslager Timmers en Bakkerij Den Dulk. Met hen bespraken we hoe het met hun zaak gaat, op welke manier de coronacrisis hen raakt en hoe zij het beleid vanuit de landelijke overheid en de gemeente Katwijk ervaren.

Jack Hoekstra van Hoekstra Wheels zag dat het vooral in de eerste weken rustiger was in zijn winkel. De zaak hield daarom beperkte openingstijden aan. Inmiddels komt alles weer goed op gang en lijken de financiƫle gevolgen voor de fietsenmaker beperkt te blijven. Bij de slager en bakker in het dorp zijn op de vloer stickers aangebracht om klanten te wijzen op de anderhalve meter afstand en mogen een maximum aantal mensen tegelijk naar binnen. Beide winkels gaven aan dat een enkeling soms nog wel eens lak heeft aan de regels of boos wegbeent als hij of zij niet naar binnen mag, maar het gros van de klanten houdt zich goed aan de afspraken.

Al met al een nuttig bezoek en mooi om te zien dat deze ondernemingen in Valkenburg zich goed weten aan te passen aan de maatregelen.