Vragen VVD Katwijk over verhuizing Intratuin

Vorige week verscheen in diverse media het bericht dat de Intratuin, na een jarenlange procedure, plots tóch niet van Voorschoten naar Valkenburg mag verhuizen, hemelsbreed een afstand van zo’n drie kilometer. Al sinds 2005 (!) is het tuincentrum in gesprek met de gemeente over een verhuizing. Volgens de ondernemer hebben diverse opeenvolgende wethouders toegezegd dat dit kon. Tot nu toe.

In Nederland is zogeheten ‘bestuurlijke continuïteit’ een groot goed. In dit geval betekent het dat een ondernemer er van op aan mag dat de gemeente woord houdt wanneer diverse wethouders toezeggingen hebben gedaan, ook wanneer er inmiddels een nieuwe wethouder is. Bovendien past de eerder gedane aanvraag binnen de beleidsplannen van de gemeente.

De VVD Katwijk is zeer verbaasd over deze gang van zaken en heeft vragen gesteld aan het college. Zo willen we graag weten hoe de communicatie de afgelopen tijd is verlopen en waarom er nu op eerdere toezeggingen wordt teruggekomen. Alle vragen inclusief toelichting zijn te vinden in de bijlage hieronder.