Column: Anderhalf jaar voorzitter

Vorige week was onze voorzitter Lennart van der Plas anderhalf jaar voorzitter van de VVD Katwijk. Hij schreef hierover een korte column.

"Vandaag mag ik mij precies anderhalf jaar voorzitter noemen van de VVD Katwijk. Waar raadsleden geacht worden zo zichtbaar mogelijk te zijn, geldt voor bestuursleden het omgekeerde. Zolang ze met hun functie niet teveel in het nieuws komen, is het goed nieuws. Toch geef ik graag een inkijkje in wat ik zoal gedaan heb de afgelopen tijd.

De eerste maanden na mijn aanstelling heb ik gesproken met de meeste voorzitters van andere lokale partijen in Katwijk. Het was erg leerzaam en nuttig om met hen van gedachten te wisselen over de Katwijkse politiek. Bovendien is het belangrijk elkaar te kennen om zaken voor elkaar te krijgen.

Daarnaast heb ik kennisgemaakt met voorzitters en fracties in de omgeving. Wat speelt er bij hen? En op welke manier kunnen we elkaar helpen? Juist als lokale partij die ook regionaal en landelijk actief is, heb je een groot netwerk in de omgeving waar je je voordeel uit kunt halen.

Tot slot heb ik in de afgelopen anderhalf jaar veel inwoners en ondernemers gesproken en koppel ik hun punten terug naar de fractie, of bewaar deze in aanloop naar de volgende verkiezingen in 2022.

Kortom: vanuit mijn positie als voorzitter ben ik vooral op de achtergrond actief, maar dat maakt het zeker niet minder uitdagend. Op naar de volgende anderhalf jaar!"