Nico van Hoogdalem verlaat gemeenteraad

Nico van Hoogdalem (55) vertrekt per 1 juni aanstaande uit de gemeenteraad van Katwijk. Van Hoogdalem was raadslid sinds 2014 en twee verkiezingen op rij lijsttrekker van de lokale VVD. Daarvoor was hij actief als voorzitter van de VVD Katwijk. Hij zal worden opgevolgd door huidig burgerraadslid Bastiaan Zuyderduyn (35).

Van Hoogdalem: "Begin dit jaar ben ik gestart als zelfstandige bij de coöperatie Cirkelstad. Samen met de provincie Zuid-Holland, Innovation Quarter en de universiteiten organiseer ik nieuwe circulaire netwerken rondom steden en dorpen. Hierin komen alle bedrijven binnen de bouwketen en gemeentelijke overheden samen. Het opzetten van de nieuwe netwerken en het starten van een bouwprogramma gaan heel goed. Ik wil ook graag voor Katwijk meer circulaire impact organiseren. Daarbij past het niet om raadslid te zijn en daarom heb ik besloten te stoppen."

Voorzitter Lennart van der Plas is teleurgesteld, maar begrijpt de keuze. “Met Nico vertrekt een gedreven raadslid, die de afgelopen jaren met zijn kennis en enthousiasme van grote waarde is geweest voor onze fractie. Of het nou om campagnevoeren langs de deuren ging, sporten met PodKat of rozen uitdelen aan ondernemers: Nico deed er aan mee. Daarin heeft hij ons absoluut geholpen. De afgelopen tijd merkte ik dat het voor Nico om diverse redenen steeds lastiger werd zijn werk te combineren met het raadslidmaatschap. Ik vind het jammer dat Nico nu stopt, maar snap het besluit heel goed.”