Provinciale Statenverkiezingen: Bastiaan Zuyderduyn

Bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen is Katwijker Bastiaan Zuyderduyn kandidaat namens de VVD. Waarom is hij kandidaat? En wat doet de provincie voor Katwijk? Je leest het hieronder!

Wie is Bastiaan Zuyderduyn?
“Ik ben in 1984 geboren in het ziekenhuis in Leiden, maar al mijn hele leven woonachtig in het pittoreske Katwijk. Eerst tot mijn 26e in Katwijk aan den Rijn en de laatste acht jaar in Katwijk aan Zee. Ik heb geschiedenis gestudeerd en werk als trainer in de horeca. Daarnaast ben ik sinds tien jaar DJ en draai ik regelmatig op bruiloften, verjaardagen en feestjes door heel de provincie en als resident in Café The Safe in Katwijk. Ik ken daardoor de provincie goed.”

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?
“Toen ik als middelbare scholier in een restaurant werkte, hadden we met collega’s vaak gesprekken over de politiek. We vonden dat de politiek ver van de mensen afstond en dat wij dat beter konden. In de afgelopen jaren heb ik samen met andere VVD’ers geprobeerd dit ook voor elkaar te krijgen door politiek bespreekbaar te maken aan huis, op straat en in het café.
Nu merkte ik de afgelopen jaren ook dat de provincie veel in onze omgeving doet, maar dat weinig mensen dat weten. Ik denk dat het goed is dat inwoners een aanspreekpunt hebben bij de provincie in hun directe omgeving en daarom wil ik onze persoonlijke aanpak naar de provincie brengen.”

Wat betekent de provincie voor Katwijk?
“De afgelopen jaren heeft de provincie veel gedaan voor onze gemeente. Er is bijvoorbeeld een fietsbrug aangelegd tussen Valkenburg en Oegstgeest met geld van de provincie, de provincie heeft bijgedragen aan de kustversterking met parkeergarage en met de aanleg van de Rijnlandroute en een snelfietsroute zal het voor veel mensen in onze gemeente makkelijke worden om van A naar B te komen. Ook wordt het openbaar vervoer in de komende jaren verbeterd en zijn de eerste R-nethaltes al geplaatst. De provincie is verder samen met het hoogheemraadschap en de gemeente aan het bekijken of er een duurzame Blue Energy centrale kan komen in Katwijk. Deze wekt energie op door het mengen van zout en zoet water bij de uitwatering.”

Wat hoop je te bereiken in de komende jaren?
“Wanneer ik met voorkeursstemmen gekozen word in de Provinciale Staten – we hebben nu 10 zetels en ik sta zelf op nummer 25 – wil ik allereerst de provincie dichter bij de mensen brengen, niet alleen in onze gemeente, maar ook in de rest van de provincie. In het bijzonder wil ik mij voor onze dorpen inzetten omdat ik de situatie hier goed ken. Om overlast in de Brouwerstraat in Rijnsburg te beperken, hebben wij de Pioniersbaan in ons programma staan, een provinciale weg ten noorden van Rijnsburg tussen de N206 en de A44, waardoor ook het stuk N206 tussen de Zeeweg en de Wassenaarseweg ontlast wordt. Dit stuk moet daarnaast aangepakt worden door een verdiepte aanleg met eventueel geluidsschermen, zodat omwonenden minder overlast hebben van deze weg en prettiger wonen. Naast deze verbeteringen willen we dat er ook snel gestart wordt met de bouw van 5000 woningen in een groene omgeving op vliegkamp Valkenburg. We moeten stoppen met eindeloos praten en gewoon bouwen, want veel mensen hebben moeite hier een woning te vinden. En dit alles het liefst met een verdere verlaging van de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting. Stem daarom provinciaal lokaal op de VVD: Lijst 1, nummer 25.”