Nieuw hondenuitloopgebied in Rijnsburg

Binnenkort opent aan de Kanaalpad in Rijnsburg, ter hoogte van de fietsbrug, een nieuw hondenuitlaatgebied. Ondernemer en VVD-lid Cor van Duijn verhuurt een stuk grond aan de gemeente Katwijk. “De woningbouw in de Horn is uitgebreid, wat ervoor heeft gezorgd dat het hondenuitlaatgebied aldaar is verdwenen. Hierdoor was er in Rijnsburg nog maar één hondenuitlaatgebied over”, zo vertelt Van Duijn. Na een oproep vanuit de gemeente, kwam hij met hen in contact over dit stuk naast de kassen.
 

“De bedoeling is dat het medio januari klaar is voor gebruik, waarna het feestelijk geopend zal worden. Dit is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid. In Katwijk zijn er zo’n twintig hondenuitlaatgebieden, terwijl er in Rijnsburg maar twee te vinden zijn, inclusief deze. De gemeente is van plan in de toekomst nog wat meer plekken toe te wijzen.”
 
Vanuit de samenleving wordt er positief gereageerd op het aanbod van Van Duijn. “Men is er erg enthousiast over. Het ligt aan de verdere bestemmingsplannen, bijvoorbeeld rond de Middelmors, voor hoe lang dit stuk in gebruik zal zijn als hondenuitlaatgebied. Wethouder Rien Nagtegaal en de gemeenteraad zijn er in ieder geval content mee.”
 
De VVD ondersteunt het plan voor een hondenuitlaatgebied op deze locatie van harte en vindt het net als Cor van Duijn mooi om te zien hoe ondernemers en de gemeente elkaar kunnen ondersteunen.