VVD Katwijk introduceert... Nico van Hoogdalem (54)


De lijsttrekker van de VVD Katwijk voor de aankomende verkiezingen is Nico van Hoogdalem (54). Nico is geboren en getogen in Rotterdam. Op zijn 27e kwam hij in Katwijk terecht, waar hij eigenaar werd van de C1000 op de Melkweg. Inmiddels woont hij alweer 23 jaar in Katwijk aan den Rijn. Nico heeft drie kinderen (dochters Sarah en Savannah en zoon Mick) en woont samen met vrouw Coby aan de Turfmarkt. In het dagelijks leven is hij werkzaam als commercieel manager bij BAM Bouw & Techniek in Den Haag. Daarnaast is Nico ook nog actief als vrijwilliger voor de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn, waar hij onder meer juryvoorzitter is bij het Blaaskapellenfestival op de slotdag.
 
“Ik vind het heerlijk om bezig te zijn”, zo vertelt Nico. “Ik kom uit een echt ondernemersgezin: mijn opa had vier slagerijen. Zelf heb ik ook jarenlang in de slagerij gewerkt, tot mijn 23ste. Alle diploma’s hiervoor heb ik, zo verhuurde ik mezelf tot een aantal jaren terug rond Kerst en Pasen nog wel eens als slager.” Sinds 2012 is Nico politiek actief: eerst als voorzitter van de VVD Katwijk en sinds 2014 als fractievoorzitter in de gemeenteraad, nadat hij werd gevraagd lijsttrekker te worden. “Ik ben heel erg begaan met alles wat er in de omgeving gebeurt en kan dat goed verwoorden. Politiek actief worden is uiteindelijk dé manier om daadwerkelijk dingen te veranderen en zaken aan te pakken. Katwijk is een grote gemeente die best wat te bieden heeft aan de omgeving. Maar er wordt nog teveel naar binnen gekeken, onder meer door de lokale partijen. We moeten verder kijken dan alleen de gemeentegrenzen, je kunt jezelf niet afsluiten voor de rest van de regio. Samen met de omgeving moeten we ons klaarmaken voor de toekomst, onder meer op het gebied van wonen, mobiliteit en duurzaamheid. Als je vooruit wilt, moet je durven te kijken naar het grotere geheel.”
 
Met nog slechts een week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen, begint het meer en meer te leven binnen de gemeente en zien steeds meer mensen dat verandering écht nodig is. “Wanneer je niet stemt, geef je het over aan anderen. Dit is dé kans om mee te beslissen over welke richting we als Katwijk gaan. Blijven we een naar binnen gekeerde gemeente die blijft hangen in het verleden, of gaan we met open vizier vooruit naar de toekomst? Ik weet het wel: deze gemeente heeft meer VVD nodig!”