Oordeelsvormende sessie nieuwe bibliotheek en muziekschool

Op donderdag 1 juni aanstaande vindt tijdens de gemeenteraad een oordeelsvormende sessie plaats met betrekking tot het plan van eisen van de nieuwe bibliotheek en de muziekschool in de Noordzeepassage. Hierbij zal er ook gelegenheid zijn tot inspreken.

De VVD is zoals bekend tegen het plan om de nieuwe bibliotheek en de muziekschool te vestigen in de Noordzeepassage. Wij vinden dat op de huidige locatie van de bibliotheek, de Schelpendam, een prima toekomstgerichte bibliotheek kan worden gerealiseerd. Doordat de Noordzeepassage te groot en te kostbaar is om alleen de bibliotheek in te vestigen, wordt met veel 'kunst- en vliegwerk' de muziekschool in het plan van eisen getekend. De muziekschool zou nu niet zichtbaar genoeg zijn, een geïsoleerde ligging hebben en de ruimte zou te beperkt zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat de Noordzeepassage niet geschikt is voor slagwerk- en bandcoachingslessen. Hiervoor moet elders een oplossing worden gezocht, met als gevolg extra kosten.

De sessie van aanstaande donderdag staat gepland van 20.30 - 22.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Er is gelegenheid om in te spreken: wanneer u hiervan gebruikt wenst te maken, wordt u verzocht zich te melden bij de griffie via griffie@katwijk.nl.