Leendert Hoek

Leendert Hoek (1978) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 4 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan den Rijn. Naast zijn burgerlidmaatschap in de fractie, is Leendert ook actief als penningmeester in het bestuur.

"Mijn naam is Leendert Hoek, controller bij een groot bloemenexportbedrijf en sinds 2021 burgerlid van de VVD. Ik ben geboren en getogen in Katwijk, binnen een zeevissersfamilie. 

Al generaties lang hebben mijn mannelijke familieleden op zee gewerkt en ook ik zou deze kant op gaan. Er is immers niets mooiers dan als klein ventje het schip van je vader te zien binnenkomen in IJmuiden, denkende dit zelf later ook te zullen gaan doen. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan door het gevoel, en iets wat nog steeds sterk wordt onderkend in de samenleving, dat je als lhbt’er in bepaalde beroepen en functies niet zal worden geaccepteerd. 

Hoewel de politiek me in brede zin interesseert, is voor mij de groeiende ongelijkheid tussen groepen in de samenleving de grootste reden om de politiek in te gaan. Na jaren van klagen als alleenstaande over het onmogelijk kunnen kopen van een huis, besloot ik de telefoon te pakken en lid te worden van de VVD. Ik koos voor deze partij omdat de VVD inziet wat er moet gebeuren, en ik koos voor actief en meedoen omdat je met passief en klagen niets zal veranderen. Met actief bedoel ik mijn rol als burgerlid, maar ook wil ik me inzetten voor meer betaalbare woningen, voor jongere generaties die het weer beter moeten gaan krijgen dan de generaties voor hen, én dat mensen ongeacht hun geaardheid het gevoel hebben welkom te zijn in Katwijk."