Bastiaan Zuyderduyn

Bastiaan Zuyderduyn (1984) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 3 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan Zee.

"Mijn naam is Bastiaan Zuyderduyn. Ik ben opgegroeid in Katwijk aan den Rijn, waar mijn ouders nog steeds wonen. Sinds 2011 woon ik zelf met veel plezier in Katwijk aan Zee, vlakbij een prachtig natuurgebied. In het dagelijks leven ben ik assistent-restaurantmanager en daarnaast vind ik het heerlijk om met muziek bezig te zijn: ik ben actief als DJ en speel af en toe piano.

Als tiener was ik al geïnteresseerd in de geschiedenis van Katwijk, maar ook volgde ik de actualiteiten en las ik al wekelijks de Katwijksche Post. In die tijd was Katwijk een zuinige gemeente en werd er goed met geld omgegaan. De pinautomaten waren in die tijd op zondag nog gesloten en toen al werd er gesproken over woningbouw op Vliegkamp Valkenburg, de aanleg van een tram en de aanpak van de N206 bij de Duinvallei.

Inmiddels zijn de pinautomaten open op zondag, maar moet je nog altijd voor last minute-boodschappen fietsen naar Noordwijk of Leiden, waar je vele Katwijkers tegenkomt. Er is verder nog altijd geen huis gebouwd op Valkenhorst, geen tramlijn aangelegd en de overlast van auto’s in Katwijk aan den Rijn is groter geworden. Daarnaast zijn de belastingen de laatste jaren flink verhoogd.

De grootste reden voor mij om de politiek in te gaan is dat ik het mooi vind een bijdrage te kunnen leveren aan een beter en betaalbaar Katwijk, maar ook omdat ik vind dat de gemeente vaart moet maken met de woningbouw op Valkenhorst en de verkeerssituatie in onze gemeente spoedig moet verbeteren. Wonend in een klein appartement merk ik persoonlijk dat het erg lastig is een huis te vinden in onze gemeente. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is via een partij die goede connecties heeft met de provincie en het Rijk en met mensen die van aanpakken houden. Daarom ben ik actief voor de VVD."