Annette Brul-van Egmond

Annette Brul-van Egmond (1963) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD. Zij is woonachtig in Rijnsburg.

"Mijn naam is Annette Brul-van Egmond. Ik woon samen met mijn lieve vriend Freek in Rijnsburg. Ik heb twee prachtige dochters, die hun geluk vinden met hun lieve partners. Sinds 2020 heeft mijn leven heeft nog meer kleur gekregen door de geboorte van mijn kleinzoon Jax.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie.

Sinds 2014 ben ik als raadslid actief in de fractie van de VVD in Katwijk. Als portefeuille heb ik onder meer het sociaal domein. Een lastig dossier voor gemeenten, vooral als het Rijk te weinig middelen beschikbaar stelt. Inmiddels heeft het Rijk het probleem onderkent en ook Katwijk wordt gecompenseerd met extra geld. De onderwerpen in het sociaal domein zijn de Jeugdzorg, de Wet Maatschappelijk Ondersteuning en Participatie. Deze portefeuille past bij mij. Als VVD staan we voor het vinden van balans tussen de kosten en goede zorg. Het moet betaalbaar blijven en het mag niet ten koste gaan van de zorg. Binnen de raad ervaar ik vaak goede samenwerking op deze onderwerpen, want iedere partij streeft naar goede zorg voor de inwoners van Katwijk.

Wat ik ook vanuit mijn politieke werkzaamheden leuk vind zijn de (werk)bezoeken die wij vanuit de VVD organiseren bij verenigingen, bedrijven en inwoners. Als partij ben je zichtbaar en weet je wat er speelt, zodat we zaken en onderwerpen op de politieke agenda kunnen zetten."