Lennart van der Plas

Lennart van der Plas (1994) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 1 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan den Rijn.

"Mijn naam is Lennart van der Plas. Ik ben al mijn hele leven woonachtig in Katwijk: tot 2000 in Katwijk aan den Rijn nabij Valkenburg, tussen 2000 en 2018 in Katwijk aan Zee en sinds 2018 weer in Katwijk aan den Rijn. Ik vind het eervol om namens de VVD raadslid te zijn in onze mooie gemeente. Als fractievoorzitter zet ik mij er voor in om de belangen van alle Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers te vertegenwoordigen.

Nog een stukje achtergrond over mij. Na op school te hebben gezeten op het Stedelijk Gymnasium en Visser 't Hooft Lyceum, beiden in Leiden, heb ik Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden (locatie Den Haag). Van 2018 tot 2021 werkte ik als fractiemedewerker voor de VVD Tweede Kamerfractie. Sinds de zomer van 2021 werk ik als bestuursadviseur voor de Hogeschool Leiden. Daarnaast ben ik al sinds mijn twaalfde actief vrijwilliger voor K.v.v. Quick Boys. Dat begon met een Hyvespagina, tegenwoordig ben ik coördinator van het Mediateam en lid van de Commissie Vrijwilligerszaken. Ook ben ik al jarenlang vrijwillig coördinator en collectant voor Alzheimer Nederland."