Hans van Wijk

© Hans van Wijk


Hans van Wijk (1954) is sinds 2014 bestuurslid van de VVD Katwijk en thans actief als vicevoorzitter. Hans is woonachtig in Katwijk aan den Rijn.

"Binnen het bestuur houd ik mij als vicevoorzitter voornamelijk bezig met de externe contacten, zowel regionaal als landelijk. Sinds ik mag stemmen, stem ik al VVD, omdat het liberalisme van de VVD het beste bij mijn gedachten past.

Daarbij vind ik vrijheid belangrijk. De vrijheid om keuzes te maken en daarvoor ook de verantwoordelijkheid te dragen. Verdraagzaamheid is daar onlosmakelijk mee verbonden, evenals respect voor andermans keuzes. Het omzien naar anderen, die niet in staat zijn om bepaalde keuzes te kunnen maken, vind ik terug in een sociale rechtvaardigheid; helpen, zonder het overnemen van de verantwoordelijkheid voor een anders welzijn. Mensen zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. Iedereen heeft recht op dezelfde mogelijkheden tot ontwikkeling. Ook hier ligt weer de vrijheid om keuzes te maken.

Zo is het ook mijn keuze om niet aan de zijlijn te blijven staan, maar daar te zijn waar ik invloed kan uitoefenen op de lokale politiek. Hiermee hoop ik een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan de mensen waarmee ik samenwoon in de gemeente Katwijk."