Pieter Vooijs

Pieter Vooijs (1974) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 22 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan Zee.

"Mijn naam is Pieter Vooijs, geboren in 1974, getrouwd en vader van vier kinderen. Ik ben opgegroeid in een echt Kattuks gezin: als vijfde in de rij van totaal vijf broers en één zus was het niet altijd 'wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen', maar ik heb zeker wel genoten van een liefdevolle en onbezorgde jeugd.

In de loop van de jaren (terugkijkend) heb ik mij ontwikkeld tot de man die ik nu ben. Het ging allemaal niet vanzelf. Mijn vader was éénverdiener en met een groot gezin was alles zeker niet vanzelfsprekend. Dus ik leerde op jonge leeftijd al dat als ik iets wilde, ik ervoor moest werken. Jezelf ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Én door van je fouten te leren.

In het dagelijks leven ben ik als schilder in de regio en ook buiten de regio actief. Sinds 2001 als zelfstandig ondernemer. Daarvoor heb ik veel ervaring opgedaan bij diversen lokale schildersbedrijven. Tot mijn diensttijd ging ik één dag in de week naar de toenmalige Streekschool Lammenschans te Leiden om daar de benodigde diploma’s te behalen. Mijn vader zei altijd: “Zorg dat je dat papiertje op zak hebt!” Na de diensttijd ging ik verder met leren in Waddinxveen (voorheen SVS en later Savantis) en zelfs heden nog in Zutphen, waar ik de opleiding tot restauratieschilder volg. Je bent nooit te oud om te leren!

Door drukte met het gezin, een eigen bedrijf, sociale bezigheden en school, heb ik weinig tot om nog maatschappelijk actief te zijn. Daarom maak ik nu een pas op de plaats om iets terug te geven aan Katwijk: de gemeente, de ondernemers en wij als inwoners. Gisteren is verleden, ik wil daarom graag kijken naar de toekomst, de mogelijkheden en de kansen. Dat is niet altijd makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Als persoon denk ik zelf ook in mogelijkheden en kansen. En dat gun ik een ander ook graag.

Daarom VVD: het vrije denken binnen de kaders, de mogelijkheden en de oplossingen. Daar staat de VVD immers ook voor. En zeker voor Katwijk is er nog veel winst te boeken! Denk mee, denk in oplossingen, niet in onmogelijkheden. Waar een wil is, is een weg. Deze heb ik uiteraard niet van mijzelf. Maar het is zeker wel een lijfspreuk van mij."