Gerard Bakker

Gerard Bakker (1947) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 16 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan Zee.

"Ik ben van de jaargang 1947 en dus al even met pensioen. Voor die tijd werkte ik bij Rijkswaterstaat en bij het Ministerie van Economische Zaken. Voor die laatste werkgever werkte ik onder meer aan een kunstmatig eiland in zee en aan energiebesparing; onderwerpen die ook nu nog of juist weer actueel zijn, z├ęker in Katwijk.

In 1978 ben ik lid van de VVD geworden. Ik kreeg toen veel belangstelling voor politiek en de VVD sprak mij het meeste aan. In 1982 werd ik gemeenteraadslid in Leiden en dat beviel goed, want ik ben het tot 2000 met veel plezier gebleven. Bij mijn afscheid als raadslid werd ik koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid van Verdienste van de VVD, waar ik heel blij mee ben.

Eind 2017 zijn mijn vrouw en ik verhuisd van Leiden naar Katwijk. Daar doe ik actief mee als steunfractielid van de Katwijkse VVD en deel ik graag de ervaring die ik bij de VVD heb opgedaan met mijn partijgenoten."