Dirk Schipper

Dirk Schipper (1989) was bij de afgelopen verkiezingen nummer 11 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Katwijk aan Zee.

"Ik ben Dirk Schipper, getrouwd met Ilona en vader van drie dochters: Esmée, Nora en Romy. Van vader op zoon behoor ik tot de vierde generatie strandexploitanten, bij Zand, direct onder de vuurtoren, op de plek waar mijn overgrootvader ruim negentig jaar geleden is begonnen. Ik ben niet geboren, maar zeker wel getogen op het Katwijkse strand. En bij dat werk hoort het traditionele strandverhuur van bedjes, stoelen, windschermen en parasols tot leuke strandhuisjes om in te overnachten als het serveren van koffie met gebak tot fantastische maaltijden in het paviljoen en natuurlijk feesten en partijen.

Sinds 2010 ben ik lid van de VVD. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was ik voor het eerst verkiesbaar. Van huis uit ben ik liberaal opgevoed, met vrije gedachten en een goed verantwoordelijkheidsgevoel konden we doen en laten wat we wilden, zolang we de verplichtingen ten opzichte van school en werk konden nakomen. Dat liberale gevoel mis ik wel in ons gemeentebestuur: het is allemaal zo benauwend en het “ouwe jongens, krentenbrood” en ons-kent-onsgehalte is erg groot, met bestuurlijke missers als gevolg. Dat kan anders en dat moet anders. Vandaar dat ik mijzelf graag inzet voor de partij van aanpakkers en doeners: de komende jaren komen er veel maatschappelijke uitdagingen op ons pad en het is echt te riskant om dat maar op zijn beloop te laten gaan."