Ernst Star

Ernst Star (1989) is de nummer acht op de kandidatenlijst van de VVD. Hij is woonachtig in Rijnsburg. Binnen het bestuur is Ernst de secretaris.

"Mijn naam is Ernst Star en ik studeer geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ik ben een geboren en getogen Rijnsburger, een echt ondernemersdorp. Zelf heb ik mijn eerste ervaring opgedaan als ondernemer in de bloemenveiling, waar ik veel van geleerd heb.

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Zo heeft mijn broer Leon een prachtig bloemenimportbedrijf in Aalsmeer en runnen mijn andere broers en mijn zwager een familiebedrijf, ook actief in de bloemen. Bij beide bedrijven ben ik zelf werkzaam geweest. Op advies van mijn vader besloot ik in 2020 mijn echte passie te gaan nastreven: geschiedenis. 

Mijn politieke interesse is, dankzij mijn ouders, al vroeg ontstaan. Zij waren al VVD-stemmers ten tijde van het paarse kabinet Kok en zodoende was er thuis regelmatig een relaas te horen. Hierdoor is mijn politieke interesse al vroeg begonnen. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om lekker voor de buis naar een goed politiek debat te luisteren en volg ik meerdere politici op de voet. Doch van echte betrokkenheid bij de politiek is het voorheen nooit gekomen. De reden dat ik het nu wel kan nastreven is mede te danken aan mijn huidige baan en leven. Kortom, ik heb nu simpelweg meer tijd vrij.

De VVD-filosofie past perfect bij mijn ideaalbeeld van Nederland. Een land met ongekende economische mogelijkheden en een gezond ondernemersklimaat. Een maatschappij waar iedereen die participeert kan floreren en waarin iedereen gelijke kansen heeft om te ontwikkelen. Voor de komende jaren hoop ik de partij te helpen waar ik kan en vooral veel bij te leren over de politiek."