Meespreken over betaald parkeren

Het college wil het betaald parkerengebied in onze gemeente flink uitbreiden. De VVD is kritisch op deze plannen, omdat bewoners geen inspraak krijgen op de vraag óf er wel betaald parkeren moet komen. Bovendien wordt er wat de VVD betreft onvoldoende gekeken naar alternatieven.

Het college is van plan in de volgende gebieden, wijken en straten betaald parkeren in te voeren; de exacte zonegrenzen worden nog bepaald:
- Katwijk aan Zee: Havenscharnier, voormalige ID-college
- Katwijk Noord: Pniëlkerk, torenflats, Hoornes Noord-Oost, Multifunctionele accommodatie Hoornes
- Rijnsburg: Hof Korte Vaart/Langevaart, Visser ’t Hooft, Cultuurbedrijf De Burgt, De Bloem Galanthus Rijnsburgerweg, Vliet Noordzijde/Hoftuinplein

Op donderdag 18 januari vergadert de gemeenteraad over het betaald parkeren. Deze avond is het ook voor iedere inwoner mogelijk om mee te spreken. De VVD vindt het heel belangrijk te weten hoe over de plannen worden gedacht, en roept daarom op naar het gemeentehuis te komen.

De vergadering vindt plaats vanaf ongeveer 19.45 uur in de raadzaal. Iedere aanwezige die dat wil mag meespreken. Kun of wil je niet aanwezig zijn? Ook schriftelijk ontvangen we alle inbreng graag, per mail via fractie@vvdkatwijk.nl.

Vooraf aanmelden voor de vergadering kan via een mail aan griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302. Dit is niet verplicht, je kunt ook ter plekke aanmelden.

Benieuwd naar achtergrond bij het collegevoorstel? Dit is te vinden via deze link.